Neden Taş Mangal

Taş mangal , neden tercih edilmelidir. ?

Taş mangal , son yıllarda duyulmakta olan bir mangal ızgara türüdür. Taş mangalın tercih edilmesinin en önemli sebebi sırası ile pişirecek olduğumuz etin duman ile temas etmemesidir. Mangal kömüründen çıkan duman isi eti pişirirken tamamı ile ete nüfuz etmektedir. Duman isinin sağlığa ne derecede zararlı olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Taş mangal da ise kömür kullanımına gereksinim duyulmamaktadır. Odun ve odun parçaları ile tutuşturulup taşın ısınması ile etinizi taşın üzerine yerleştirerek pişmesini beklemeniz yeterli olmaktadır. Taş mangalın son yıllarda duyulmasının en önemli nedenlerinden biri ise sağlıkçılar dır. Geçtiğimiz yıllarda taşı ve mangalı bulmamızda ilk müşterilerimiz sağlıkçılar , eczacılar ve doktorlar  olmuşturlar. Kömür dumanının insan sağlığına zararını en iyi sağlıkçılar bilmelidir ki taş mangalın bu derecede yaymamıza yardımcı olmuşturlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Taş Mangal